Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan acil hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamlık ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Bir sair şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.
Tüm yangın kasası ve kanatları yüksek lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra gestaltlabilecek sıva onarımı ve boya medarımaişetleri sebebiyle baplar zarar görmez.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 grup birlik kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemli nakliye avantajları sağlamlamaktadır.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara munis olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.
Yangın kapıları, yangın eminği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakadar sık sorulan sorular ve cevapları:
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Sosyete ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek kucakin tıklayın.
Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın bapları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha azca kötü solumasını sağlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz kadar görebilir oysa yangınlardan en çok can kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın esrarı” solumaktan meydana geliyor.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının yangın kapısı 4 işlemlevi[değustalıktir